Join Our Mailing List
Email:

Αρχική

Life Coaching

Business/Executive Coaching

ΜΜΕ / Εκδόσεις

Βιογραφικό

Είπαν για εμάς...

Επικοινωνία

Σεμινάρια


LifeClinicGroup

Τί είναι το Life Coaching
Ιστορικά
Πώς λειτουργεί το Life Coaching;
Πως θα σας βοηθήσω ως Life Coach;
Είδη Life Coaching


Τί είναι το Life Coaching

Το Life Coaching (Προσωπική υποστήριξη) είναι ένας τρόπος να φέρετε πραγματική αλλαγή στη ζωή σας. Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιοι είναι οι στόχοι σας στη ζωή και γιατί? Έχετε συνειδητοποιήσει ότι συχνά οι στόχοι μας αφορούν πράγματα που μας αφορούν μεν αλλά που δεν εστιάζουν σε εμάς τους ίδιους. Σήμερα, αφιερώνουμε τον περισσότερο από τον καλύτερο μας εαυτό σε ένα σωρό πράγματα εκτός από εμάς τους ίδιους. Σκεφτείτε πόση ενέργεια, αγάπη, φαιά ουσία, προσπάθεια και χρόνο παράγετε, διοχετεύετε και ξοδεύετε καθημερινά! Δεν θα ήταν υπέροχα να μπορούσατε να κρατήσετε μέρος όλων αυτών για εσάς;

Ιστορικά
Το Life Coaching (Προσωπική Υποστήριξη)  ξεκίνησε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Θεραπευτές, ψυχολόγοι,  σύμβουλοι, ήρθαν αντιμέτωποι με μια νέα κατηγορία ανθρώπων / πελατών. Μια κατηγορία που απαρτιζόταν από ανθρώπους υγιείς, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα η παθήσεις και που –κατά συνέπεια δεν έχρηζαν ιατρικής ή θεραπευτικής αγωγής. Άνθρωποι που όμως είχαν ανάγκη καθοδήγησης, υποστήριξης, κινητοποίησης. Άνθρωποι που έψαχναν κάποιον να τους βοηθήσει με ένα οργανωμένο και συστηματικό τρόπο να ανακαλύψουν τι πραγματικά θέλουν, να βελτιώσουν τη ζωή τους και να επιτύχουν τους στόχους τους. Έτσι γεννήθηκε το Life Coaching ή Προσωπική Υποστήριξη.

Πώς λειτουργεί το Life Coaching;
 Ο Life Coach δεν είναι ένας φιλικός παθητικός ακροατής με τον οποίο μπορεί η ώρα να κυλήσει ευχάριστα αλλά όχι παραγωγικά. Θα πρέπει να είμαι απαιτητική μαζί σας, επίμονη, αυστηρή και διεισδυτική. Θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου και θα σας προκαλέσω να αντιμετωπίσετε κατάματα καταστάσεις και αλήθειες. Θα σας οδηγήσω να ανακαλύψετε τον εαυτό σας, τα βαθύτερα θέλω σας, τις κρυφές σας ανάγκες θα σας «σπρώξω» να βάλετε προτεραιότητες, να θέσετε υψηλούς (αλλά εφικτούς) στόχους, θα σας παρακινήσω να δραστηριοποιηθείτε  και θα σας βοηθήσω να πειθαρχήσετε  για να τους πετύχετε.


^ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ MENU

Πως θα σας βοηθήσω ως Life Coach;
Σαν προσωπικός σας Life Coach θα δουλέψω μαζί σας και θα σας βοηθήσω:

 • Να καταλάβετε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας
 • Να βάλετε προτεραιότητες στη ζωή σας
 • Να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές που έχετε κατά νου
 • Να δείτε τις εναλλακτικές σας
 • Να θέσετε στόχους
 • Να βάλετε σε εφαρμογή αποτελεσματικές στρατηγικές και πρακτικές για να πραγματοποιήσετε τους στόχους αυτούς
 • Να κινητοποιηθείτε και
 • Να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας

Στην πράξη, θα σας βοηθήσω να εντοπίσετε το κενό ανάμεσα στο σημείο που βρίσκεστε τώρα και σε αυτό που θέλετε να πάτε και θα σας βοηθήσει να το γεφυρώσετε.

Είδη Life Coaching
Το Life Coaching γίνεται μες διάφορους τρόπους και μπορεί να προσαρμοστεί αρκετά στον τρόπο ζωής σας. Η επιδίωξή μου είναι να σας βοηθήσω να προχωρήσετε τη ζωή σας. Εδώ και χρόνια, είχα την ευχαρίστηση να βοηθήσω πολλούς ανθρώπους να εξελιχθούν και να επιτύχουν τους στόχους τους.

 • Προσωπικές συναντήσεις / συνεδρίες
  Πραγματοποιούνται σε χώρο που θα συμφωνήσουμε από κοινού. Είναι σημαντικό να επιλέγουμε χώρους στους οποίους θα αισθανθείτε άνετα και οικεία. Συχνά μπορούν να γίνουν στο σπίτι η ακόμα και σε ένα ήσυχο καφέ, σε ένα περίπατο στη φύση κλπ. 
 • Τηλεφωνικό Life Coaching
  Το τηλεφωνικό Life Coaching είναι πολύ διαδεδομένο γιατί παρέχει τρία προφανή πλεονεκτήματα: σας γλιτώνει από τον επιπλέον χρόνο της διαδρομής από και προς τον τόπο συνάντησης, μπορεί να πραγματοποιηθεί από όπου κι αν βρίσκεστε, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε το πρόγραμμά σας η να χάσετε τον ειρμό της προσπάθειας που ξεκινήσατε και δεν απαιτεί να βρίσκεστε στη ίδια πόλη.
  Σε αυτήν την περίπτωση η ώρα είναι προσυμφωνημένη και η επικοινωνία πρέπει να γίνει από μέρος με ησυχία και χωρίς παρεμβολές που θα αποσπάσουν την προσοχή σας
  Η χρήση του Skype είναι εφικτή και συνήθως προτιμάται καθώς έχει μηδενικό κόστος κλήσης.
 • e-mail Life Coaching
  Ένας τρόπος πολύ διαδεδομένος στην Αμερική, που κερδίζει έδαφος σιγά – σιγά και στην Ευρώπη είναι το e-mail Coaching. Είναι πολύ δημοφιλές σε ανθρώπους που περνούν πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους ή που προτιμούν τις βραδινές ώρες. Η απάντηση θα σας έρθει μέσα σε 48 ώρες, εκτός κι αν έχετε συμφωνήσει κάτι διαφορετικό. Συνήθως αυτός ο τρόπος λειτουργεί σαν συμπληρωματικός των δύο προηγούμενων.

  ^ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ MENU

design oistros design oistros